Blogi
Mari
 
Lundén
Täällä kirjoittelee säkyläläinen, käsitöihin hurahtanut, viisivuotiaan tytön äiti. Ruuhkavuosien keskellä nautitaan arjen pienistä iloista, leivotaan yhdessä lapsen kanssa ja ommellaan lastenvaatteita. Blogistani näet pienen palan meidän elämää, tekstin ja kuvien muodossa. Toivottavasti pystyt samaistumaan juttuihini tai saat inspiraatiota tekemisiisi. Tervetuloa meidän matkaan!
14.11.2019 6.00

Saumaillen: Munattomat marengit ja kohti uusia haasteita

Syksy on jo pitkällä ja juhlakausi parhaimmillaan. Yksi juhlien takuuvarma ja helppotekoinen hitti ovat marengit. Mutta miten ne onnistuvat aller­gi­a­per­heessä?

Sii­tä olen saa­nut pal­jon ky­se­lyi­tä ja epäi­le­viä kat­sei­ta, kun olen oh­jeen ker­to­nut. Vas­taus on kui­ten­kin ai­na ol­lut sama: ei eroa mi­ten­kään ta­val­li­ses­ta ma­ren­gis­ta.

Täs­sä oh­je mu­nat­to­mien ma­ren­kien val­mis­ta­mi­seen:

Marengit

1,75 dl kik­her­ne­töl­kin tai säi­ly­ke­pa­pu­jen lien­tä (var­mis­ta, et­tä pa­vut ovat maus­ta­mat­to­mas­sa lie­mes­sä)

2 dl so­ke­ria

1 tl sit­ruu­na­me­hua

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Val­mis­tus:

Vat­kaa her­nei­den lien­tä kak­si mi­nuut­tia.

Li­sää so­ke­ri vä­hi­tel­len, sa­mal­la koko ajan vat­ka­ten.

Li­sää vie­lä sit­ruu­na­me­hu ja va­nil­ja­so­ke­ri.

Jat­ka se­ok­sen vat­kaa­mis­ta to­del­la pak­suk­si, vat­kai­men te­hos­ta riip­pu­en noin kym­me­nen mi­nuut­tia.

Ha­lu­tes­sa­si li­sää elin­tar­vi­ke­vä­riä.

Pur­so­ta val­mis seos pur­sot­ti­mel­la uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le.

Pais­ta 100 as­tees­sa 45 mi­nuut­tia ja jätä pais­ta­mi­sen jäl­keen het­kek­si sam­mu­tet­tuun uu­niin.

Täl­lä oh­jeel­la voi teh­dä myös esi­mer­kik­si mu­nat­to­mat ma­ca­ron­sit tai kak­ku­poh­jat pav­lo­vaan.

Tämä on vii­mei­nen pos­tauk­se­ni en­nen kuin on ai­ka siir­tyä koh­ti uu­sia haas­tei­ta ja uut­ta elä­män­vai­het­ta. Ha­lu­an kiit­tää lu­ki­joi­ta ja Ala­sa­ta­kun­taa täs­tä mah­dol­li­suu­des­ta. On ol­lut hie­noa ol­la mu­ka­na!

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram