Raikas juustokakku syntyy muutamassa tunnissa.
Mari Lunden
Oma ehdoton suosikkini on hyytelöjuustokakku, joka valmistuu helposti käden käänteessä ja hyytyy muutamassa tunnissa.
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
Päällinen:
2 dl mangopilttiä
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
Laita leivinpaperi noin 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Murenna keksit, nypi voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa kermavaahdoksi. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuuston joukkoon. Sekoita pehmenneet liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada tuorejuustoseoksen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto joukkoon ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Liota liivatteita noin viisi minuuttia. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita mangosose joukkoon ja kaada seos kakun päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia ja koristele haluamallasi tavalla esim. tuoreilla kesän marjoilla.
Koristeeksi käyvät kauden marjat.