Blogi
Kirsi
 
Kiuru
Pulla päivässä pitää kurvit kunnossa ja luut piilossa! Olen Kirsi Kiuru, ja leipominen on yksi rakkaimmista harrastuksistani. Jauhot pöllyävät keittiössäni viikoittain. Välillä tulos miellyttää, välillä… aloitetaan alusta. Kirsin keittiössä -blogia olen pitänyt kohta kymmenen vuotta. Sieltä löytyy ohjeita, jotka jokainen osaa taatusti toteuttaa. Täydellistä leivonnaista metsästän edelleen.
14.7.2017 13.22

Pakastimen tyhjennystä

Nyt jos koska on aika tyhjentää pakastin viime vuoden marjoista! Mansikan säilömisaika on nyt, sitten tulee vadelmat, mustikat, herukat, lakat, puolukat... Joten pakastin tyhjäksi uusia varten!

Valkosuklainen raparperipiirakka

Valkosuklainen raparperipiirakka

Kirsi Kiuru

To­ki­han tä­hän oh­jee­seen voi käyt­tää tuo­rei­ta mar­jo­ja. Suo­sit­te­len käyt­tä­mään kui­ten­kin vä­hän jo­tain ha­pan­ta, pu­na­he­ru­kat ovat oi­va va­lin­ta. Ra­par­pe­ri­kin toi­mii täs­sä val­lan mai­ni­os­ti! Ma­kea ja kir­peä on tä­män ju­tun juo­ni.

Oh­je on val­lan­kin help­po ja tie­tys­ti hur­jan her­kul­li­nen! Ra­pea mu­ru­pääl­li­nen tuo mu­ka­vaa rap­sak­kaa ra­ken­net­ta. Mas­car­po­ne ja val­ko­suk­laa on täy­del­li­nen täy­te, ja poh­ja vaan on niin hy­vää :)

Suo­sit­te­len odot­ta­maan her­kut­te­lua seu­raa­vaan päi­vään, sil­lä jää­kaa­pis­sa maut vaan pa­ran­tu­vat.

Mi­kään ter­veys­pii­rak­ka tämä ei ole, "kun­non" voi­ta ei voi­ta mi­kään ;) Ja muu­ten­kin suo­sit­te­len käyt­tä­mään ihan "kun­non" ras­vai­sia raa­ka-ai­nei­ta ;) Kun her­ku­tel­laan, niin her­ku­tel­laan oi­kein kun­nol­la!

Valkosuklainen rapar­pe­ri­pii­rakka

Mu­ru­se­os ja poh­ja:

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1,5 dl so­ke­ria

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl soo­daa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

130 g su­la­tet­tua voi­ta

1 prk sme­ta­naa

1 ka­na­mu­na

Täy­te:

3 dl pu­na­he­ru­koi­ta

1 prk mas­car­po­nea

0,5 dl so­ke­ria

1 ka­nan­mu­na

1,5 tl va­nil­ja­so­ke­ria

100 g val­ko­suk­laa­ta

En­sin teh­dään mu­ru­se­os. Se­koi­te­taan kes­ke­nään veh­nä­jau­ho, so­ke­ri, lei­vin­jau­he, soo­da sekä va­nil­ja­so­ke­ri ja li­sä­tään su­la­tet­tu voi. Se­koi­te­taan mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Ote­taan tai­ki­nas­ta rei­lu 2/3 ja li­sä­tään sii­hen sme­ta­na sekä ka­nan­mu­na ja vat­ka­taan si­le­äk­si tai­ki­nak­si. Le­vi­te­tään tai­ki­na vuo­an poh­jal­le. Val­mis­te­taan täy­te se­koit­ta­mal­la kes­ke­nään mas­car­po­ne ja so­ke­rit sekä ka­nan­mu­na. Li­sä­tään se­ok­seen su­la­tet­tu jääh­dy­tet­ty suk­laa ja lo­puk­si pu­na­he­ru­kat. Le­vi­te­tään täy­te poh­jan pääl­le. Pääl­lim­mäi­sek­si ri­po­tel­laan 1/3 mu­ru­se­ok­ses­ta. Pais­te­taan 180 as­tees­sa puo­li­sen tun­tia. Lei­ka­taan hie­man jääh­ty­nee­nä.

Kirsi Kiuru

Näköislehti

Instagram

Instagram